Helpot keinot aktivoida etäosallistujat - maksuton videosarja

Opi miten saat osallistujat mukaan ja luot rentoa tunnelmaa.


Tämä on sinulle, joka mietit:


Miten saan keskustelevia ja tunnelmaltaan lämpimiä etäkokouksia ja -tilaisuuksia?

Lämmin ja aktivoiva aloitus on kaiken a ja o tunnelman luomisessa etänä. Ensimmäisen videon alussa näet miten toivotan ihmiset tervetulleiksi 100 osallistujan tilaisuuden alussa.

Miten ehkäisen vetäytymistä ja hiljaisuutta

Etänä osallistujat helposti jättäytyvät passiivisen kuuntelijan rooliin. Virtuaalisella kosketuksella huomioit osallistujia henkilökohtaisesti.Lämpimän katseen, kädenpuristuksen tai a hyväksyvän nyökkäyksen sijaan näytän miten voit koskettaa virtuaalisesti.

Miten aktivoin osallistujat?

Muutaman osallistujan kanssa voit jutella, mutta entä kun heitä on satoja? Näytämme käytännösä miten onnistut aktivoimaan suuria määriä osallistujia kolmella tehokkaalla tavalla

 • käyttämään Padletia (tai mitä tahansa muuta valkotauluohjelmaa)
 • esimerkin miten ohjeistaa pienrymiä Zoomin breakout rooms -toiminnolla
 • miten aktivoit kaikki yhteisen työdokumentin avulla ja keräät keskustelun sisällöt helposti (Word tai Google Docs)

Esitellyt sovellukset ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä. Ne sopivat myös kokemattomammille käyttäjille. Tässä opit samalla sovellusten valinnan perussäännön: valitse niin helpot sovellukset, ettei osallistujia tarvitse neuvoa. Tällä periaatteella olen välttänyt paljon turhautumista ja osattomuuden kokemuksia, kun kaikki pääsevät heti työskentelemään sujuvasti.

 

Mietitkö miten aktivoida etäosallistujia ja luoda rentoa tunnelmaa?

Miten saat osallistujat mukaan, myös isot ryhmät tai vähemmän tekniikkaa käyttäneet?

Pidimme tästä aiheesta kolme Helpot keinot aktivoida etäosallistujat -demoa lähes 300 osallistujalle. Palaute oli innostunut ja kiittävä. Tuntui merkitykselliseltä auttaa näin monia osallistavampien etätilaisuuksien vetämiseen ja siksi haluan tarjota tämän kurssin ilmaiseksi kaikille. Alkuperäinen 45 minuutin demo oli todella tiivis ja vauhdikas pakkaus. Tässä tiivistin sisällön 20 minuuttiin.

 

"Kiitos! Todella informatiivinen pläjäys.👍😀"

"Kiitos tästä, näpsä ja tiivis kokonaisuus!"
Kurssilla on kolme videota:
Video 1: Näin aktivoit ja luot hyvää tunnelmaa 10 min
 • lämpimän ja turvallisen ilmapiirin luominen
 • tutustuminen
 • esimerkki virittäytymisharjoituksesta etänä
 • osallistujien virtuaalinen koskettaminen
 • chatin käyttö
 • aloitusvaiheen tehtävät
 • tekniikan käytön opastaminen
Video 2: Padlet ja ison osallistujaporukan aktivointi 4 min
 • Padletin käytön perusteet ja ominaisuudet
 • Näet Padlet tositoimissa
 • esimerkki ison ryhmän aktivoimisesta, tiedon keruusta, lajittelusta ja yhdistämisestä
Video 3: Ison ryhmän jakaminen pienempiin 6 min
 • ison osallistujaporukan aktivointi pienryhmillä
 • Zoomin breakout rooms -toiminnon käyttö

Lisäksi

 • saat listan 27 etäsovelluksesta
 • 50 % alennuskoodin Etäohjauksen mestari -verkkokurssillemme, jonka on käynyt jo 900 osallistujaa!


Aloita heti!Mitä osallistujat ovat sanoneet webinaarista ja näistä videoista?

Erityisesti minua lämmitti että yksi lastenhoidon lomassa tähän osallistunut kuvasi työpajaa käänteentekeväksi:Viritä osallistujat heti yhteisen työskentelyyn

"Mennään heti asiaan, niin ei hukata aikaa", on yleinen tapa aloittaa kokous. Ja se on täysin väärä. Kun ryntäämme etäkokoukseen, mahdollisesti minuutin siirtymällä edellisestä, on ajattelumme vielä kiinni edellisissä asioissa. Tai saatamme pyörittää mielessä muita työtehtäviä, jolloin keskittyminen herpaantuu ja kaikkien aika menee hukkaan.
Kouluttajana on vaikea saada palautetta, kun etäosallistujat ovat vain kuuntelemassa. Aloituksen avulla voimme muuttaa tämän!
Etäkokoukset saattavat myös jännittää ja tekniikka on osalle suorastaan pelottavaa. Kuinka tällainen osallistuja voidaan saada rentoutumaan ja osallistumaan?

Aloitus on siksi tärkein vaihe, jolla asetetaan perusta etäkokouksen, -koulutuksen tai työpajan onnistumiselle. Sillä viritetään tunnelma, autetaan keskittymään, aktivoidaan ja luodaan turvallisuutta.

Jos panostaisin vain yhteen asiaan, se olisi hyvä aloitus. Siksi kerron videolla tarkemmin, miten se tehdään.

Aloita heti!Mietitkö minkä sovelluksen valitsisit? Tiedätkö mitä kaikkea on tarjolla?

Listasin 27 etäsovellusta: videoneuvotteluohjelmat, valkotaulut, kyselytyökalut, vuorovaikutteiset esitystyökalut ja helpot liimalapputaulut, jotta sinun ei tarvitse kahlata nettiä läpi. Saat ladattua listan kun kirjaudut kurssille.


Kirjautumalla saat myös 50 % alennuskoodin Etäohjauksen mestari -verkkokurssillemme, jonka on käynyt jo 900 osallistujaa!

 

Tavoitteeni on poistaa etäosallistumisen esteet!

Kuluneen vuoden aikana etätyöpajoissani tekniikkaa vähän käyttäneet seniorit, näkövammaiset ja maahanmuuttajat ovat osallistuneet aktiivisesti ja kehittäneet toimintaa. Vetäjänä tehtäväni on saada tekniikka toimimaan, jotta osallistujien on helpompi keskittyä hyvään keskusteluun.
Vedän työkseni etätyöpajoja, koulutuksia ja webinaareja. Selasin vanhoja töitäni ja huomasin, että ensimmäiset etätyöpajat olen vetänyt jo 2015.
Olen kehittänyt myös yli 900 osallistujan Etäohjauksen mestari -verkkokurssin. Siitä kerron lisää tämän videokurssin lopussa ja sieltä saat myös alennuksen kurssille. ;)

Kurssin sisältö


  Näin aktivoit ja luot hyvää tunnelmaa
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi
  Padlet ja ison osallistujaporukan aktivointi
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi
  Ison ryhmän jakaminen pienempiin
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi
  Helpot sovellukset etätyöskentelyyn
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi

Usein kysytyt kysymykset


Milloin kurssi alkaa ja loppuu?
Voit aloittaa videoiden katsomisen heti kun olet kirjautunut. Sinun ei tarvitse maksaa mitään!
Miksi tämä on ilmaista?
Minulla on (suuruudenhullu?) halu auttaa mahdollisimman montaa tekemään entistä parempia osallistavia etätilaisuuksia. Tämän videokurssin on katsonut jo 457 osallistujaa. Se tuntuu merkitykselliseltä. se olisi yhdeksän 50 osallistujan webinaaria! Teen tätä myös työkseni. Jokunen tämän videon katsojista voi joskus tarvita apua syventävän virtuaalifasilitoinnin tai hybriditilaisuuksien valmennuksen muodossa, etätyöpajan, henkilöstöpäivän tai strategiaprosessin vetämisessä etänä. Lähetän ajoittain sähköpostia osallistuneille: vinkkejä virtuaalifasilitoinnista sekä tietoa palveluistamme. Jos koet ne hyödyllisiksi, kuten toivon, niin luet ne ja kerrot kaverillekin. Yritän parhaani mukaan tarjota vinkkejä sekä oppeja, jotka kiinnostavat sinua. Välillä saan jopa kiitosviestejä Teams-vinkeistäni. Ja jos et halua saada viestejä, niin voit lopettaa sähköpostit parilla klikkauksella milloin tahansa. Ihan milloin tahansa, koska emme halua tuputtaa sinulle turhia viestejä.

Valmentajasi


Lari Karreinen
Lari Karreinen

 

Lari on valtiotieteiden maisteri, aikuisopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja toimii fasilitaattorina Osana yhteistä ratkaisua Oy:ssä.

Larin osaamisen taustalla on ratkaisukeskeisen valmentajan opinnot Helsingin yliopistossa ja monia ratkaisukeskeisyyteen sekä fasilitointiin liittyviä koulutuksia. Laria kiehtoo, miten yhteisöjä johdetaan osallistavasti, tuetaan itseorganisoitumista sekä ratkotaan yhdessä kompleksisia ongelmia. Hän on aikaisemmin toiminut järjestöpäällikkönä ja toiminnanjohtajana. Lari haluaa poistaa osallisuuden esteitä niin virtuaalisissa kuin kasvokkaisissa kohtaamisissa, jotta kaikkien panos saadaan mukaan.

Lari on fasilitoinut muun muassa organisaatioiden kehittämistä, strategioita, asiantuntijatiimien vuorovaikutuksen ja yhteistyöprosessien kehittämistä ja sidosryhmä- ja asukastyöpajoja. Asiakkaita ovat olleet pääasiassa julkinen hallinto, järjestöt, verkostot ja hankkeet, joissa osallisuus ja kaikkien osaamisen saaminen käyttöön ja yhteinen innostus ovat ydintä.

Lue esimerkki Larin fasilitoimasta hybridityöpajasta, jossa oli 20 osallistujaa paikanpäällä ja 10 etänä.Aloita heti!