Etäohjauksen mestari

Opi miten saat etäosallistujat aktiivisesti mukaan, sitoutumaan työskentelyyn ja tuloksia aikaan.

Osta verkkokurssi tästä!

Etätyöskentely on lisääntynyt räjähdysmäisesti kevään aikana. Arvaammeko oikein, että sinäkin olet osallistunut johonkin huonosti järjestettyyn tai tehottomaan etäkokoukseen tai -koulutukseen?

Onnistuminen etäilyssä vaatii ohjelmistojen ja tietotekniikan hallinnan lisäksi sitä, että vetäjä onnistuu omassa tehtävässään - työskentelyn ohjaamisessa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tarvitaan fasilitoinnin taitoa, ja juuri nyt etäohjauksen eli virtuaalifasilitoinnin taitoa.

Tule kurssillemme ja opiskele etäohjauksen mestariksi!

"Alussa tämä tuntui mahdottomalta. Nyt alkaa olla jo varmempaa."

Fasilitaattorin tehtävä on aktivoida osallistujia ja luoda heidän välilleen tuloksekasta vuorovaikutusta. Kokosimme osaamisemme fasilitoinnista verkkokurssiksi, jonka avulla saat osallistujat aktiivisesti mukaan, tuntemaan olevansa osana yhteisöä, keskustelemaan ja tekemään päätöksiä yhdessä.

Kurssi sopii kaikille, joille etäohjaus on uutta ja jotka vetävät palavereja, työpajoja, tekevät työnohjausta tai valmennusta tai kouluttavat etänä. Mukana on myös kokeneemmille hyödyllisiä vinkkejä.

Koska haluamme auttaa mahdollisimman monia etäohjauksen alkuun, kurssi on hinnoiteltu hyvin maltillisesti. Voit ostaa kurssin vain itsellesi tai usealle käyttäjälle kerralla. (linkki myyntiin)

"Selkeine ohjeineen ja esimerkkeineen tämä antoi sysäyksen lähteä kokeilemaan virtuaalifasilitointia. Kurssisisältöön voi palata uudestaan ja uudestaan."

Katja Kiiski, työnohjaaja ja kouluttaja


Tehoa etäkokouksiin ja -koulutuksiin

Netti on täynnä etäkokousvinkkejä. Osa on hyödyllisempiä, osa pinnallisempia. Me olemme testanneet ja koonneet tälle kurssille parhaat vinkit, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa etsimiseen. Löydät kurssisisällöstä nopeasti tärkeimmät tarvitsemasi vinkit, ja voit palata syventymään aiheisiin myöhemmin.

Kurssilla kerromme, miten virtuaalifasilitointi eroaa kasvokkain tehdystä ja mitä virtuaalifasilitaattori tekee ohjatessaan ryhmiä. Käymme kohta kohdalta läpi valmistautumisen etätyöpajan vetämiseen ja aloituksen, jolla saat osallistujat tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Opit erilaisia ohjauskeinoja osallistujien aktivointiin ja huomioimiseen, ja esittelemme matalan kynnyksen maksuttomat tai edulliset sovellukset, joilla pääset nopeasti alkuun. Tarjoamme sinulle työkalupakin fasilitointi- eli osallistavista menetelmistä erilaisiin etäohjaustilanteisiin: kokouksiin, työpajoihin ja myös kahdenkeskisiin ohjaushetkiin.

Kurssilla on jo yli 700 etäohjauksesta kiinnostunutta osallistujaa - liity mukaan kasvavaan oppimisyhteisöön!

”Etäohjauksen mestari -verkkokurssi oli minulle todella positiivinen yllätys. Sain siitä paljon eväitä kehittää etäohjausta niin välineellisesti kuin myös opetuksellisesti. Suosittelen koulutusta lämpimästi kaikille, jotka haluavat kehittää itseään ja organisaatiotaan digiajassa” Juhani Lohikoski, Rakennusliiton koulutuspäällikkö

"Kurssi on käytännöllinen ja selkeä verkkofasilitoinnin vaiheittain etenevä kokonaisuus. Sen avulla pääsee vasta-alkaakin hyvin liikkeelle ja kokeneillekin siellä on uusia vinkkejä ja toimivia muistilistoja käyttökelpoisesti jäsenneltynä. Lämpimät suosittelut." Jarmo Tiri, Työnohjaaja, coach, fasilitaattori ja työyhteisösovittelija

Mitä kaikkea opit kurssilla?

Kurssisisältö on jaettu kahdeksaan osioon:

  1. Mitä on etäohjaus ja virtuaalifasilitointi?
  2. Valmistautuminen ja työpajan aloitus
  3. Miten saan jokaisen osallistujan mukaan?
  4. Helpot sovellukset etätyöskentelyyn
  5. Osallistavan prosessin suunnittelu
  6. Kokouksen vetäjän varustelista
  7. Menetelmäpakki etätyöpajoihin
  8. Syventäviä aiheita ja case-kuvauksia

Tämä on enemmän kuin pelkkä verkkokurssi. Tästä tuli etäohjauksen käsikirja. Etäohjauksen osaaminen on tärkeä työelämätaito nyt ja tulevaisuudessa - liity mukaan ja jaa etäosallistamisen ilosanomaa kanssamme!


Kurssin sisältö


  Huomioi nämä kun suunnittelet osallistavaa prosessia
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi
  Välineet
Saatavilla päivää
päivää Ilmoittauduttuasi

Usein kysytyt kysymykset


Milloin kurssi alkaa ja loppuu?
Voit aloittaa kurssin heti ja opiskella omassa tahdissasi. Voit myös käydä vain ne osiot, jotka koet hyödylliseksi. Kurssilla ei ole mitään ajastettuja tehtäviä, joten se on käytössäsi koko ajan.
Kuinka pitkään kurssi on käytössäni?
Kurssin sisältö on käytössäsi toistaiseksi, ja voit käyttää sitä kaikilla laitteillasi.
Entä jos en ole tyytyväinen sisältöön?
Emme halua, että jäät tyytymättömäksi. Saat rahasi takaisin kun otat yhteyttä 30 päivän sisällä ostosta. Reilua, eikö?

Valmentajasi


Lari Karreinen
Lari Karreinen

Lari on valtiotieteiden maisteri, aikuisopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja toimii fasilitaattorina Osana yhteistä ratkaisua Oy:ssä.

Larin osaamisen taustalla on ratkaisukeskeisen valmentajan opinnot Helsingin yliopistossa ja monia ratkaisukeskeisyyteen sekä fasilitointiin liittyviä koulutuksia. Laria kiehtoo, miten yhteisöjä johdetaan osallistavasti, tuetaan itseorganisoitumista sekä ratkotaan yhdessä kompleksisia ongelmia. Hän on aikaisemmin toiminut järjestöpäällikkönä ja toiminnanjohtajana. Lari haluaa poistaa osallisuuden esteitä niin virtuaalisissa kuin kasvokkaisissa kohtaamisissa, jotta kaikkien panos saadaan mukaan.

Lari on fasilitoinut muun muassa organisaatioiden kehittämistä, strategioita, asiantuntijatiimien vuorovaikutuksen ja yhteistyöprosessien kehittämistä ja sidosryhmä- ja asukastyöpajoja. Asiakkaita ovat olleet pääasiassa julkinen hallinto, järjestöt, verkostot ja hankkeet, joissa osallisuus ja kaikkien osaamisen saaminen käyttöön ja yhteinen innostus ovat ydintä.

Lue esimerkki Larin fasilitoimasta hybridityöpajasta, jossa oli 20 osallistujaa paikanpäällä ja 10 etänä.Aloita heti!