Virtuaalifasilitoinnin pikakurssi

Käytännön opas tehokkaan työskentelyn ohjaamiseen etänä.

Etätyöskentely on lisääntynyt räjähdysmäisesti kevään aikana. Ehkä sinäkin olet osallistunut johonkin huonosti järjestettyyn tai tehottomaan etäkokoukseen tai -koulutukseen? Olisiko paikalla pitänyt olla virtuaalifasilitaattorin?

Onnistuminen etäilyssä vaatii ohjelmistojen ja tietotekniikan hallinnan lisäksi sitä, että vetäjä onnistuu omassa tehtävässään - työskentelyn ohjaamisessa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Tarvitaan virtuaalifasilitoinnin taitoa tehokkaan työskentelyn varmistamiseksi.

Tältä kurssilta otat haltuun oleellisimmat nopeasti!

Kurssi sopii kaikille, joille etäohjaus on uutta ja jotka vetävät palavereja, työpajoja, tekevät työnohjausta tai valmennusta tai kouluttavat etänä.

Koska haluamme auttaa mahdollisimman monia etäohjauksen alkuun, kurssi on paketoitu tiiviiksi kokonaisuudeksi. Se on myös hinnoiteltu hyvin maltillisesti.

Tehoa etäkokouksiin ja -koulutuksiin

Netti on täynnä etäkokousvinkkejä. Osa on hyödyllisempiä, osa pinnallisempia. Me olemme testanneet ja koonneet tälle kurssille parhaat vinkit, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa etsimiseen.

Kurssilla kerromme, miten virtuaalifasilitointi eroaa kasvokkain tehdystä ja mitä virtuaalifasilitaattori tekee ohjatessaan ryhmiä. Näet esimerkin pienestä työpajasta. Saat listan 24 virtuaalifasilitointiin soveltuvasta sovelluksesta. Esittelemme myös muutaman itse käyttämämme sovelluksen ohjeiden kera. Saat valmiin työkalupakin, josta voit valita sopivimmat harjoitteet työskentelyyn.

Haluamme myös edistää yhdessä oppimista. Voit kommentoida ja keskustella muiden osallistujien kanssa kurssin aikana saamistasi oivalluksista. Jaetaan osaamista ja opitaan yhdessä!


Usein kysytyt kysymykset


Milloin kurssi alkaa ja loppuu?
Voit aloittaa kurssin heti ja opiskella omassa tahdissasi. Voit myös käydä vain ne osiot, jotka koet hyödylliseksi. Kurssilla ei ole mitään ajastettuja tehtäviä, joten se on käytössäsi koko ajan.
Kuinka pitkään kurssi on käytössäni?
Kurssin sisältö on käytössäsi 6 kuukautta ostopäivästä, ja voit käyttää sitä kaikilla laitteillasi.
Entä jos en ole tyytyväinen sisältöön?
Emme halua, että jäät tyytymättömäksi. Saat rahasi takaisin kun otat yhteyttä 30 päivän sisällä ostosta. Reilua, eikö?

Valmentajasi


Lari Karreinen
Lari Karreinen

Lari on valtiotieteiden maisteri, aikuisopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja toimii fasilitaattorina Osana yhteistä ratkaisua Oy:ssä.

Larin osaamisen taustalla on ratkaisukeskeisen valmentajan opinnot Helsingin yliopistossa ja monia ratkaisukeskeisyyteen sekä fasilitointiin liittyviä koulutuksia. Laria kiehtoo, miten yhteisöjä johdetaan osallistavasti, tuetaan itseorganisoitumista sekä ratkotaan yhdessä kompleksisia ongelmia. Hän on aikaisemmin toiminut järjestöpäällikkönä ja toiminnanjohtajana. Lari haluaa poistaa osallisuuden esteitä niin virtuaalisissa kuin kasvokkaisissa kohtaamisissa, jotta kaikkien panos saadaan mukaan.

Lari on fasilitoinut muun muassa organisaatioiden kehittämistä, strategioita, asiantuntijatiimien vuorovaikutuksen ja yhteistyöprosessien kehittämistä ja sidosryhmä- ja asukastyöpajoja. Asiakkaita ovat olleet pääasiassa julkinen hallinto, järjestöt, verkostot ja hankkeet, joissa osallisuus ja kaikkien osaamisen saaminen käyttöön ja yhteinen innostus ovat ydintä.

Lue esimerkki Larin fasilitoimasta hybridityöpajasta, jossa oli 20 osallistujaa paikanpäällä ja 10 etänä.Aloita heti!